De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PCCE
  • Start
  • Nieuws
  • Ervaringen Ief Postino vertaald naar voorstelling "Post!" en boek "Postino"
De Ape van Postino, gemotoriseerde driewieler

Ervaringen Ief Postino vertaald naar voorstelling "Post!" en boek "Postino"

vrijdag, 20 oktober 2017

Herinner je je  Ief Postino nog, de postbode uit "Iedereen Beroemd" op één in het najaar van 2016? Hij bracht persoonlijk brieven vanuit Limburg naar Italië in zijn Ape, een gemotoriseerde driewieler. Dit was een project van theatermaker Ief Gilis en het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) naar aanleiding van 70 jaar Italiaanse migratie naar België.

Na de televisiereeks en een volksfeest voor de briefschrijvers, is het nu tijd voor het boek "Postino" en de interactieve theatervoorstelling "Post!".

"De voorstelling en het boek met uitgebreide verhalen en heel wat foto’s, vormden de volgende logische stap in dit multidisciplinaire erfgoedproject", kondigt gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens aan.

Post!

In "Post!" komt Ief Postino niet alleen vertellen over ontmoetingen met de briefschrijvers en -ontvangers. Hij staat met zijn publiek ook graag stil bij hoe we vandaag communiceren.

De voorstelling zal van oktober 2017 tot maart 2018 door het land trekken. Voor de eerste 26 Limburgse scholen en socio-culturele verenigingen die de voorstelling boeken, voorziet de provincie Limburg een financiële tussenkomst.

Postino, het boek

Bij de première van “Post!” op 19 oktober 2017 stelde Ief Gilis ook het boek voor waarin hij het hele project, uitvoerig gedocumenteerd met beeldmateriaal, bundelde. Het boek gaat dieper in op de verhalen, geeft de lezer meer achtergrond over de briefschrijvers en ontvangers en bevat bijvoorbeeld ook enkele authentieke recepten. 

Lees er meer over in het persbericht.


De voorstelling "Post!" is een coproductie van De Wenkbrauwerij en PCCE - provincie Limburg en kan via www.dewenkbrauwerij.be (tot maar 2018) geboekt worden. De voorstelling is geschikt voor een publiek tot 70 personen, vanaf de derde graad secundair onderwijs.
Limburgse scholen en socio-culturele verenigingen kunnen de voorstelling boeken voor 159,00 euro.

Het boek "Postino" kost 23,00 euro en is vanaf 20 oktober te koop via http://www.dewenkbrauwerij.be/ en bij een selectie boekhandels.

  • Start
  • Nieuws
  • Ervaringen Ief Postino vertaald naar voorstelling "Post!" en boek "Postino"