De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
databanknieuws

Limburg in cijfers vernieuwd

woensdag, 14 december 2016

De databank Limburg in cijfers is al enkele jaren de online plek waar lokale besturen en geïnteresseerden terechtkunnen voor gemeentelijke cijfers ter ondersteuning van hun beleid. Met het online platform limburg.incijfers.be krijgt de databank nu een gebruiksvriendelijke verpakking: het wordt veel handiger om kerncijfers over liefst vijftien rubrieken online te raadplegen.

Op zoek naar cijfers?

Ben je op zoek naar cijfers en statistieken over de Limburgse gemeenten, dan is er nu het online platform limburg.incijfers.be. Dit platform is een gebruiksvriendelijke verpakking van de al gekende databank Limburg in cijfers.

Vijftien rubrieken

Via het platform kan je voor liefst vijftien rubrieken kerncijfers over je gemeente online raadplegen: demografie, sociaaleconomische context, werken, wonen, onderwijs, gezondheid, armoede, klimaat, toerisme, jongeren, kinderopvang, gezinnen, personen naar herkomst, personen met een beperking en ouderen.

Tal van mogelijkheden

De cijfers zijn per rubriek te downloaden als pdf of in Excel-formaat. Per cijfer of statistiek kan je verder klikken naar een detailweergave. Het is ook mogelijk verder te navigeren naar een steekkaart of rapport van je gemeente.
Vind je je gading niet in de samenvattende kerncijfers van het online platform, dan kan je verder klikken naar de gedetailleerde cijfers in de databank.

Beleidsinstrument

Met dit online platform limburg.incijfers.be creëert het provinciebestuur van Limburg een instrument voor lokale besturen en geïnteresseerden.

In maart 2017 organiseert het Steunpunt Sociale Planning, met dit vernieuwde online platform, een ronde van de provincie, met een presentatie van dit vernieuwde instrument in de verschillende regio’s: op 7 maart in Houthalen-Helchteren, op 9 maart in Beringen, op 16 maart in Meeuwen-Gruitrode, op 21 maart in Neerpelt, op 28 maart in Tongeren en op 30 maart in Sint-Truiden. Info daarover volgt begin 2017.
In het voorjaar volgen er ook workshops om beleidsplanners met het platform en de databank Limburg in cijfers te leren werken.  

Volg op de voet

Surf nu alvast meteen naar limburg.incijfers.be om het online platform Limburg in cijfers te verkennen.

Wil je Limburg in cijfers op de voet volgen, met op elke werkdag een cijfer van de dag? Volg ons dan op twitter via @LIMBURGinCFRS.

Meer weten?

Heb je vragen? Aarzel dan niet het Steunpunt Sociale Planning te contacteren:
telefonisch via 011 23 72 35 of via een e-mail naar socialeplanning@limburg.be.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over Limburg in cijfers?
Je abonneren op nieuws op maat via de website doe je als volgt: ga naar het inschrijfformulier, vul je e-mailadres in en vink "kaarten en cijfers" aan. Je krijgt dan om de twee weken de nieuwsberichten in je mailbox.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.