De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Een nieuw huis voor Z33: werfbezoek en eerste steenlegging

dinsdag, 22 mei 2018

De provincie Limburg zette in juni 2017 de schouders onder de bouw van een nieuw kunstencentrum voor Z33. Eenmaal uit de steigers moet Z33 meer dan ooit een “huis voor actuele kunst” voor Hasselt, Limburg en Vlaanderen worden.

“Cultuur is misschien niet langer onze bevoegdheid maar wel nog onze bezorgdheid. Door de verbouwing van vleugel ’58  en de nieuwbouw, geeft de provincie Z33 alle kansen om te groeien in zijn rol als Vlaamse Kunsteninstelling”, zo stelt gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens. “Deze nieuwe infrastructuur beschouw ik als een essentieel sluitstuk voor de toekomst van een creatief, innovatief, duurzaam en gastvrij Limburg. Zo wordt Z33 meer dan ooit een symbool voor de Limburgse vernieuwingsdrang en veerkracht.”, gaat de gedeputeerde verder.

Buurtbewoners werden op vrijdag 18 mei uitgenodigd voor een werfbezoek, met de bedoeling om nu al een blik te werpen achter de schermen van dit nieuwe cultuurhuis.

Voorafgaand aan het werfbezoek werd in het bijzijn van gouverneur Herman Reynders een huldigingsplaat gepresenteerd en plaatste gedeputeerde Igor Philtjens de eerste gevelsteen.

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.