De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Finalisten provinciale finale Vlajo mini-ondernemingen 2017

AREA 19 wint provinciale finale Vlajo Mini- ondernemingen

vrijdag, 17 maart 2017

Op woensdag 15 maart j.l. hebben zes Limburgse Vlajo Mini-ondernemingen in het Hasseltse Provinciehuis hun beste beentje voorgezet om de felbegeerde titel “Beste Limburgse Vlajo Mini-onderneming” in de wacht te slepen.

Voor Secunda van VIIO Handel en Humaniora Borgloon, Per Sempre en Filolibro van O.L.V. Sint-Aloysius Zepperen, Clavis 6 van Atheneum Maasland (Maasmechelen), OpticSounds en AREA 19 van Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldsburg, was het al een knappe prestatie om deze finale te halen. Een sterk businessplan en een professioneel beheerrapport zijn daarbij doorslaggevend geweest.

Tijdens de finale is elke mini-onderneming nog eens grondig aan de tand gevoeld over de visie van hun onderneming, product, inkooppolitiek, marketing en andere aspecten. Uiteindelijk is de mini-onderneming AREA 19 verkozen tot provinciale laureaat. De mini-onderneming heeft een escape room ontwikkeld in een leegstaand huis op de militaire basis van Leopoldsburg.

Met de Vlajo Mini-ondernemingen krijgen elk jaar zowat 700 leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs de kans een eigen bedrijf op te richten. Op basis van een marktonderzoek kiezen de leerlingen een product of dienst om te commercialiseren. Het doel is jongeren te laten proeven van het ondernemerschap in de breedste zin van het woord.

Gedeputeerde van Economie Erik Gerits: “De provincie Limburg is reeds vele jaren een structurele partner van het project. Wij hechten dan ook enorm veel belang aan de talentontwikkeling bij jongeren en de mogelijkheden en kansen die hen via dit soort projecten geboden worden. De combinatie van doen en leren, stimuleert de ondernemerszin en helpt hen later daadwerkelijk de stap naar het ondernemerschap te zetten. Zo bouwt dit project mee aan een ondernemersdynamiek, waarop het nieuw economisch elan van de provincie gebaseerd is.“

Op woensdag 3 mei mag AREA 19 Limburg vertegenwoordigen op de Vlaamse finale in Brussel.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.