De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Corda Campus Hasselt

EPICORDA toont innovatieve technologische producten

vrijdag, 10 maart 2017

De wereld verandert razendsnel. De elektronicagiganten Apple en Philips hebben een belangrijke rol gespeeld in deze digitale revolutie. Het zijn vernieuwers, zelfs wegbereiders die op een knappe manier innovatieve technologie naar een breed publiek hebben gebracht.

Om op een originele manier terug te blikken op de baanbrekende innovaties van weleer, organiseren LRM en de Corda Campus de tentoonstelling EPICORDA. “De expositie op de vroegere Philipssite is een ode aan de mensen die hier gewerkt hebben. Twaalf jaar na de sluiting van Philips werken hier opnieuw 3.000 mensen aan vernieuwende technologieën en toepassingen”, aldus gedeputeerde van Economie Erik Gerits.

Met meer dan 60 producten bundelt de tentoonstelling epische innovaties die ontwikkeld zijn op Philips Hasselt samen met Apple-producten uit de privéverzameling van ondernemer Peter Hinssen. De cassette(speler) en cassetterecorder en de introductie van de CD hebben voor een ware vooruitgang gezorgd. Ook Apple heeft op haar eigen manier innovatieve technologie naar het brede publiek gebracht. De Newton, Macbook, iPod of iPhone hadden allemaal een enorme impact op onze samenleving. De producten worden nu samengebracht in een unieke tentoonstelling waarin het verhaal van twee toonaangevende fabrikanten convergeert en inspireert voor de toekomst.

Een iPad loodst je door de tentoonstelling en zo kom je te weten op welke manier de ideeën zijn uitgewerkt tot innovatieve producten en op welke manier branding en marketing hebben bijgedragen tot hun succes. Het concept en de scenografie van de tentoonstelling zijn uitgewerkt samen met PXL- MAD School of Arts.

LRM hoopt alvast dat Limburg een pioniersrol kan blijven vervullen in de technologische ontwikkeling en zet dan ook samen met onderzoekscentrum IMEC en X-Lab in op het creëren van eenzelfde dynamiek in het Limburgse starterslandschap, aan de hand van het  EFRO-project "Digitale versnelling en ontginning van Limburgse startup communities".

EPICORDA loopt nog tot 6 mei 2017 en is vrij te bezoeken op woensdagnamiddag. De expo is volledig gratis. Op 14 en 30 maart is er zelfs een nocturne gepland.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.