De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
logo Europees Talenlabel

Win jij dit jaar het Europees Talenlabel?

maandag, 13 februari 2017

Het spreken van vreemde talen is een belangrijke troef. “Kennis van andere talen zorgt niet enkel voor meer kansen op de arbeidsmarkt, het is ook handig om zich verstaanbaar te maken in buitenlandse vakantiebestemmingen. Bovendien zorgt de kennis van een andere taal ook voor een beter begrip van andere culturen en kan zo een wezenlijke bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving,” aldus gedeputeerde van Europese Aangelegenheden Erik Gerits.

Europees Talenlabel

Naast de schoolse kennis is het leren van een andere taal in een niet-schoolse context bijzonder waardevol. Ook de Europese Commissie stimuleert met het Europees Talenlabel dit informeel leren.

Het Europees Talenlabel is een initiatief van de Europese Commissie ter bevordering van de kennis van vreemde talen in de lidstaten van de Europese Unie. Het werd voor het eerst uitgereikt in 1998.

In Vlaanderen wordt het Europees Talenlabel jaarlijks uitgereikt door Epos vzw. Het is vooral de bedoeling dat de genomineerden en de prijswinnaars inspiratie bieden aan iedereen die bezig is met het leren van talen en taaldiversiteit.

Doe mee!

Geef jij mensen de kans om andere talen te horen en te leren kennen? Doe je dat los van schoolbanken, examens en lessen? Dan kan je het Europees Talenlabel 2017 winnen!

Het Europees Talenlabel richt zich tot een breed scala aan organisaties (scholen, maatschappelijke organisaties, regionale en lokale overheden, gemeenschapscentra, …).

De criteria om de winnaars te bepalen werden vastgelegd door de Europese Commissie. Zo moeten de projecten/initiatieven een Europese dimensie hebben en in nationale (Vlaamse) context voor een toegevoegde waarde zorgen, moeten ze lerenden en/of begeleiders motiveren en overdraagbaar zijn.

De laureaten ontvangen naast het officiële certificaat, een trofee en een geldprijs (1.000,00 euro, 600,00 euro of 300,00 euro) en mogen ze één jaar lang het logo van het Europees Talenlabel gebruiken

Inschrijven voor het Europees Talenlabel 2017 kan tot 26 april 2017. De voorwaarden en het deelnameformulier vind je op de website van EPOS vzw.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres is reeds ingeschreven