De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Europese Territoriale Samenwerking (Interreg)

Interreg V-A

Euregio Maas-Rijn (EMR) en Vlaanderen Nederland

Beide Interreg-programma's beogen het stimuleren van de grensoverschrijdende samenwerking tussen partnerregio’s op vlak van onder andere economie, milieu, mobiliteit, cultuur, zorg en veiligheid.

Naast de provincie Limburg maken de provincie Luik, de Duitstalige Gemeenschap van België, de Regio Aken, (een deel van) de Nederlandse provincie Limburg en Rijnland-Palts, alsook het gebied rond Leuven en Eindhoven deel uit van het EMR-programmagebied.
Het programmagebied Vlaanderen-Nederland omvat naast de provincie Limburg (delen van) alle andere Vlaamse provincies en de Nederlandse provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

 Interreg Vlaanderen Nederland. Europa investeert in uw regio                 Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling - Interreg - De Europese Commissie investeert in uw toekomst

Het werk van het secretariaat, de programmapartners en de programma-autoriteiten wordt bekostigd en via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteund in het project Technische Bijstand.

Interreg IV-B

Naast de middelen die voortvloeien uit het Interreg IV-A-programma, zet het provinciebestuur zich ook in om bijkomende Europese subsidies te werven.
De Dienst Europese en Internationale Samenwerking focust hierbij vooral op het informeren en sensibiliseren van (mogelijke) Limburgse projectpartners.                   
Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar het transnationale Interreg-programma Noordwest-Europa (NWE). Het NWE-programma zet in op innovatie, duurzaamheid, connectiviteit en sterke gemeenschappen in België, het Groothertogdom Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zwitserland, delen van Frankrijk, Duitsland en Nederland.
Ook andere Europese programma’s, veelal door de Europese Commissie beheerd, worden actief opgevolgd door het provinciebestuur.

Interreg IV-B NWE


 

Denk mee en win

Nieuws

donderdag, 05 juli 2018
Publiek tijdens Theater op de Markt
De Euregio Maas-Rijn is op sociaal, cultureel en economisch vlak een sterke regio. De regio is gelegen in het hart van Europa en strekt zich uit over drie landen. Ondanks de verschillen in taal, cultuur...
donderdag, 14 juni 2018
Leerlingen tijdens les in klaslokaal
Limburg is al bijna 45 jaar actieve partner van de Euregio Maas-Rijn (EMR). De EMR is verspreid over drie landen en gelegen in het hart van Europa. Samen met de andere partners zet Limburg zich in om...