Soms heb je even iets nodig wat je niet in huis hebt. Waarom zou je het kopen als je het van je buren kunt lenen? Peerby is lenen van je buren.

De klopboor van de buurman, de barbecue van de straat verderop, ... Peerby streeft naar een wereld waarin spullen delen een serieus alternatief is voor nieuw kopen. Door slimmer consumeren kunnen we onder andere de enorme klimaatuitdaging het hoofd bieden.

Op de website Peerby.nl en in de Android en iPhone app kun je spullen lenen door rond te vragen in je eigen buurt. Dat rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die jou kan helpen.
Wanneer je iets zoekt hoef je alleen maar een oproep te plaatsen met een korte beschrijving waarvoor je het item nodig hebt. Peerby stuurt jouw oproep dan meteen rond in de buurt om een buur te vinden die jou het gevraagde item kan uitlenen. Daarnaast kun je ook reageren op de oproepen van andere buren, door simpelweg antwoord te geven op inkomende oproepen.
Via Peerby kun je dus zowel lenen als uitlenen en beweeg je van eigendom over spullen naar toegang tot datgene wat je nodig hebt. 

Peerby bevordert zo het contact tussen buren, is goed voor je portemonnee en is ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen.