De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Building bridges

China op bezoek in Limburg

zaterdag, 08 juli 2017

Op zaterdag 8 juli ontving de provincie Limburg een delegatie uit de Chinese bedrijfs- en communicatiewereld in het kader van de verzustering met de Chinese provincie Guangdong. Op het programma stond onder meer de ondertekening van de intenties tot samenwerking en het netwerken tussen Kantonese en Limburgse bedrijven.

Samenwerking in de sectoren Drones, Kinderboeken en Ouderenzorg

Clavis en Guangdong Publishing Group ondertekenden een eerste overeenkomst. Beide ondernemingen willen samenwerken op de kinderboekenmarkt. Denk maar aan de organisatie van gezamenlijke wedstrijden en het uitgeven van elkaars kinderboeken.

Ook Ehang en Droneport bevestigden hun samenwerking met een handtekening. De innoverende droneproducent Ehang ontwikkelt momenteel een drone die zelfstandig mensen vervoert.

Happy Aging en Guangzou Pharmaceutical Holding Limited bekijken op hun beurt hoe ze voor elkaar een meerwaarde kunnen betekenen.

In de loop van de volgende maanden worden deze samenwerkingen concreter uitgewerkt.

Innoverende Kantonese bedrijven

Naast de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomsten maakte Limburg kennis met een aantal innoverende Chinese bedrijven. Tegelbedrijf Monalisa pakte uit met vernieuwende toepassingen, zoals isolerende tegels voor buitenbekleding. De ontvangst was voor hen een uitstekend moment om te netwerken met potentiële Limburgse partners uit gelijkaardige sectoren.

Stevige bruggen bouwen

Building Bridges staat symbool voor de uitwisseling van kennis, ervaringen en ideeën, de verbinding tussen twee werelden. De eerste stenen van de brug dateren van 2015, met de jumelering tussen de provincie Limburg en de provincie Guangdong.

Beide regio’s ondernamen al heel wat inspanningen om elkaar beter te leren kennen via delegaties, persbezoeken, fototentoonstellingen, ... Dit resulteerde in een aantal concrete samenwerkingsovereenkomsten op vlak van onderwijs, communicatie en economie.
De contacten en acties tussen UHasselt en de Guangdong University of Technology en het Guangdong Tourism Institute veelbelovend. Er vond al een uitwisseling van docenten plaats, en tijdens het schooljaar 2019-2020 volgt een intensievere samenwerking.

Economische boost

Door deze jumelage wil het provinciebestuur Limburg economisch sterker maken. Building Bridges trekt nieuwe bedrijven aan én realiseert nieuwe afzetmarkten voor Limburgse bedrijven.

Op economisch vlak ligt de focus in buitenlandse acquisities op nieuwe industrieën en veelbelovende sectoren. Locate in Limburg, die voor Limburg de buitenlandse acquisitie coördineert, wil hiermee op korte en middellange termijn concrete projecten realiseren voor Limburg.

De ontmoeting vond symbolisch plaats bij Voka Limburg. De werkgeversorganisatie sloot reeds in 2016 een samenwerkingsovereenkomst af met hun Chinese evenknie: de China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT).

Om een idee te geven: Guangdong had in 2016 met meer dan 1.000 miljard dollar het hoogste BBP van China.

Deze ontvangst versterkt onze relaties met de Chinese bedrijven. De Chinese delegatie kon uitgebreid kennismaken met onze innovatieve en dynamische provincie. Zo bereiken we steeds meer bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn om Limburg als Europese uitvalbasis te kiezen. En dat resulteert in nieuwe investeringen.

Zo bouwen we verder aan stevige bruggen tussen Limburg en China.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.