De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Gedeputeerden Inge Moors en Hubert Mackus tijdens bezoek aan Brightlands Campus

Belgisch en Nederlands Limburg zoeken samenwerking voor agrifood business

dinsdag, 24 april 2018

Gedeputeerde voor Landbouw Inge Moors heeft samen met haar Nederlands-Limburgse collega Hubert Mackus, vorige week een bezoek gebracht aan de Brightlands Campus Greenport in Venlo. Het bedrijfsleven, wetenschappers en het onderwijs werkt hier samen rond het kweken en telen van alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen en rond innovaties op het gebied van gezonde voeding.
Het bezoek en de ontmoeting tussen beiden gedeputeerden van Landbouw is een eerste aanzet tot een mogelijke samenwerking op het vlak van landbouw, voeding en gezondheid en het tot stand brengen van cross-overs voor een duurzame en innovatieve landbouw.
“Landbouw is erg belangrijk voor onze Limburgse economie. We ondersteunen innovatie voor een duurzame landbouw en ijveren voor economische meerwaarde van de sector. Door onderling samen te werken kunnen we dit alleen maar verder versterken”, aldus gedeputeerde van Landbouw Inge Moors.
Hubert Mackus, gedeputeerde van Landbouw voor Nederlands Limburg, vult aan: “Ons landbouw beleid zet in op innovatie, duurzaamheid en goede en veilige voeding voor onszelf, maar ook in het kader van mondiale vraagstukken. Deze ontmoeting is een eerste en belangrijke stap voor interLimburgse samenwerkingen”

Om de verdere samenwerking te concretiseren, moet eerst een antwoord worden geformuleerd op vragen als: Welke uitdagingen spelen er in beide provincies, waar ondernemers en overheidsbeleid een antwoord op moeten geven? Welke beleidsinstrumenten en kennisinfrastructuur hebben beide Limburgen ter beschikking en kunnen ze elkaar onderling versterken? En kan het samen optrekken de kansen voor innovaties, nieuwe verdienmodellen en het gebruik van Europese fondsen vergroten?
Op basis daarvan zullen de mogelijkheden tot samenwerking verder bekeken worden. 

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.