De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Gastfacebookers Tom Nijsen en Katrien Swennen

Ontdek op facebook hoe Tom en Katrien van Limburg een betere plek maken om te leven

vrijdag, 13 oktober 2017

Vanaf vrijdag 13 oktober nemen Tom Nijsen en Katrien Swennen de Facebookpagina van het Limburgsymbool over.

Tom Nijsen en Katrien Swennen

Tom Nijsen en Katrien (beiden 39 j.) wonen samen met hun twee kindjes in Kermt.

Tom is sinds mei 2017 Innovathor Nieuwe Energie voor de T2-campus op het Thorpark in Genk. Hij is al 10 jaar gepassioneerd op zoek naar manieren om zo zelfredzaam mogelijk te worden op vlak van energie, voeding en water. Dit volledig met respect voor onze thuis, moeder Aarde.

Tom Nijsen: “We overleven enkel als soort als we samenleven met de natuur. Ik ben als ingenieur zeer geïnteresseerd in technologie en vooral hoe we deze kunnen inzetten om van onze planeet, en dus ook van Limburg, een betere plek te maken. Limburg en de warme gemeenschap die Limburgers zijn, zijn alvast een zeer waardevolle basis om op te bouwen.”

Tom probeert dit zoveel mogelijk toe te passen in zijn eigen thuislabo (www.facebook.com/KermtStroomt) waar ze momenteel 70 % zelfbedruipend zijn op vlak van elektriciteit.

Als trekker van de werkgroep #DuurzaamKermt binnen de Dorpsraad, probeert hij de hele buurt een stukje te inspireren. De missie is om alle activiteiten die binnen Kermt georganiseerd worden te verduurzamen door vooral te laten zien hoe het anders kan. De mooiste verwezenlijking tot nu toe is de #KinderSamenTuin in Kermt.

Katrien werkt bewust halftijds om tijd te hebben voor het gezin. Ze werkt in Tongeren als opbouwwerker voor RIMO Limburg in de woonwijk Paspoel 2. Katrien is ook erg betrokken bij de Dorpsraad in Kermt en trekker van de werkgroep Meiviering waarin sinds 2017 een lokale markt opgestart is. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende initiatieven rond eerlijke handel voor Noord en Zuid en herboriste in opleiding.

Katrien: “Limburg(ers) boven... voor het groen en de natuur, voor de vasthoudendheid en het Limburggevoel, voor de mensen die er wonen met al hun hoekjes en kantjes en hun hartelijkheid.“

Ontdek op www.facebook.com/limburgsymbool hoe Tom en Katrien hun best doen om van Limburg een betere plek te maken om te leven.

Voor échte Limburgse verhalen moet je bij ons zijn!

Blijf op de hoogte van wat er leeft in Limburg. Ontdek waarom zoveel Limburgers elk op hun eigen manier van Limburg houden op www.facebook.com/limburgsymbool.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.