De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Cedric Maes in de klas

Volg de klas van Cedric in de wereldfinale van de LEGO league in Amerika!

maandag, 24 april 2017

Vanaf maandag 24 april neemt leerkracht Cedric Maex onze facebookpagina van het Limburgsymbool over tijdens de finaleweek van de LEGO league in Amerika.  

Cedric Maex

Cedric is leerkacht in basisschool Merlijn in Tongeren. Samen met zijn leerlingen zal hij deze week meedoen aan de wereldfinale van de wedstrijd LEGO league in Amerika.

De robotwedstrijd daagt kinderen uit in technisch kunnen en het bedenken van oplossingen voor problemen. Ze nemen als eerste en enige Belgisch team deel aan deze wedstrijd.

Cedric: "We leerden dit schooljaar programmeren met een LEGO Mindstorms robot door deze diverse opdrachten te laten uitvoeren op een wedstrijdtafel met als thema 'animal allies'. 
We werkten ook een project rond dieren uit, hiervoor bedachten we een app dat de bedreigde bijen populatie helpt. We wonnen de regiofinale te Hasselt, zo haalden we een podiumplaats en mochten we naar de Benelux Finale in Zwolle, Nederland. Daar kwalificeerden we voor het First LEGO League World Festival in St. Louis, USA van 26 tot 29 april 2017.
Het is een droom van ons hele team dat uitkomt om als eerste Belgische team ooit naar het World Festival te gaan."

Volg Cedric de komende weken op www.facebook.com/limburgsymbool.

Voor échte Limburgse verhalen moet je bij ons zijn!

Blijf op de hoogte van wat er leeft in Limburg. Ontdek waarom zoveel Limburgers van Limburg houden. Like www.facebook.com/limburgsymbool.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.