De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Onderwijs in Limburg
Sfeerbeeld tijdens de Staten-Generaal

Talrijke opkomst voor Staten-Generaal van het Limburgs onderwijs

maandag, 09 januari 2017

Meer dan 550 mensen uit de onderwijswereld, het bedrijfsleven en vele andere organisaties woonden op 12 december 2016, de Staten-Generaal van het Limburgs Onderwijs bij. Deze vond plaats in de Tiendeschuur in Herkenrode.

Het SALK-rapport stelt dat Limburg een provincie is met veel mogelijkheden, maar ook met belangrijke uitdagingen. Het aantal gezinnen dat in armoede leeft, neemt steeds toe. De Limburgse werkloosheid scoort nog steeds te hoog en heel wat gezinnen kampen met sociale problemen. Het is in het belang van ons allemaal om ervoor te zorgen dat de Limburgse jongeren, ook de meest kwetsbare, volop kansen krijgen om zichzelf te zijn en het beste van zichzelf te kunnen tonen.

Tien belangrijke uitdagingen

Een team van bijna 100 mensen uit verschillende sectoren en met verschillende expertises, engageerden zich de voorbije maanden om mee te denken over en mee te bouwen aan een goede aanpak.

Het resultaat? Tien zorgvuldig uitgewerkte uitdagingen - gebundeld in drie hoofdclusters - die onze provincie aangaat om het onderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Gedeputeerde van Onderwijs Jean-Paul Peuskens schetste het kader, de voorzitters van de werkgroepen lichtten de tien uitdagingen uitgebreid toe. Uitgangspunt was dat het creëren van kansen voor alle jongeren centraal staat in de Limburgse toekomstvisie.

Alle aanwezigen kregen achteraf de kans om symbolisch mee hun schouders te zetten onder bovenstaande uitdagingen door het ondertekenen van een engagementsverklaring. Het Limburggevoel ontbrak duidelijk niet.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.