De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
fair trade, zowel koffie, T-shirts als werkkleding

Fairtrade in Limburg

Is fair trade nieuw voor het provinciebestuur?

Als één van de pioniers in Vlaanderen schonk het provinciebestuur al in 1994 fairtradekoffie. Van 1994 tot 2011 organiseerden wij het Wereldfeest waar fairtradeproducten steeds een belangrijke plaats kregen. We schonken er fairtrade-fruitsap, koffie, thee, wijn en bier. 

De voorbeeldrol van het provinciebestuur in Limburg

Het kiezen voor fairtradeproducten vloeit logisch voort uit het beleid dat het provinciebestuur van Limburg voert op vlak van ontwikkelingssamenwerking. Gezien de mogelijkheden om bij vele bedrijven kwaliteitsvolle fairtradeproducten aan te kopen, is de keuze voor fairtradeproducten evident. Het Limburgse provinciebestuur maakt door haar voorbeeld fair trade zichtbaar bij haar inwoners.

Fairtrade Toffee

"Limburg houdt van fair trade" is de slogan waarmee de provincie Limburg op 14 februari een organisatie en/of persoon in de kijker plaatst die zich op een bijzondere wijze onderscheidt in de promotie en omzetstijging van fair trade in Limburg.

Alle genomineerden zijn winnaars en worden uitgenodigd voor de uitreiking van de t(r)of(f)ee. Criteria die de uiteindelijke keuze zullen bepalen zijn: voortrekkersrol, structurele aandacht, stimulerende initiatieven, het genomen risico om een fairetrade-initiatief te lanceren en vol te houden, omzetstijging van fair trade in Limburg en het regionale bereik.

Wat krijgt de laureaat?

  • De FairetradeLimburg-toffee, gevuld met fairtradechocolade en ander lekkers.
  • Erkenning en persaandacht .
  • Een mooie activiteit.
  • Kans tot uitwisseling met de andere genomineerden.

Wat krijg jij?

  • Je wordt uitgenodigd op de uitreiking en je kunt deelnemen aan de activiteit.

Nieuws

maandag, 06 november 2017
Gedeputeerde Smeets- Eén, Sterk, Duurzaam, Sociaal Limburg
Op 6 november 2017 nam eerste gedeputeerde Frank Smeets het woord tijdens de Novemberzittingen. Frank Smeets is bevoegd voor financiën, budget en meerjarenplanning, welzijnsbeleid, wonen en...
maandag, 30 oktober 2017
foto van twee jonge vrouwen op de vlucht copyright Keoma Zec
Dit jaar stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal in zijn campagne Allemaal Mensen. Niet toevallig, de cijfers spreken voor zich. 65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en...