De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Weekendresultaten SLim-actie 2018: van vrijdag 2 tot maandag 5 november

De Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg houden elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. Het doel is dat er elk weekend in Limburg controles plaatsvinden in minstens 4 politiezones. Met de SLim-acties willen we vooral het aantal weekendongevallen in onze provincie verminderen maar ook de mensen bewust maken dat ze elk weekend gecontroleerd kunnen worden.

SLim is een initiatief van gouverneur Herman Reynders, de 14 korpsen van lokale politie, de Wegpolitie Limburg, het parket, de burgemeesters en de mediapartners.

SLim-controles

2 korpsen van de lokale politie zetten het voorbije weekend controles op in de provincie Limburg waarbij 13 politieambtenaren en agenten van politie werden ingezet, namelijk:

  • politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo
  • politiezone HANO.

Er werd in totaal bij 173 bestuurders een ademtest afgenomen.

  • 1 van deze ademtest (of 1 %) was positief. 
  • Er werd van 1 bestuurder een drugstest afgenomen, 1 test was positief.
  • Naast de overtredingen op alcohol, drugs en snelheid werden ook nog 8 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 2 bestuurders droegen geen gordel. 1 voertuig was niet gedekt door een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. 1 bestuurder voldeed bij de wet niet aan de bij de wet gestelde technische eisen waaraan de motorvoertuigen dienen te voldoen. 1 bestuurder pleegde een inbreuk op de wetgeving rijbewijs. Er werden ook nog 3 andere verkeersinbreuken vastgesteld.
  • Bij deze SLim-controles werden 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Weekendongevallen

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 53 verkeersongevallen gemeld, waarvan 6 met lichamelijk letsel en 47 met enkel stoffelijke schade. Let wel op: niet alle ongevallen met stoffelijke schade worden aan de politie gemeld!

  • Bij deze letselongevallen vielen 6 lichtgewonden.
  • Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 12 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 58 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
  • Er waren in totaal 16  gevallen van vluchtmisdrijf.

De gegevens over de verkeersongevallen van PZ St-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken, PZ Maasland en Wegpolitie Limburg werden niet ontvangen.

Nieuws

maandag, 03 september 2018
Bedankt!
Aan alle Limburgers en niet-Limburgers die deelnamen aan de online-enquête om onze website te verbeteren: bedankt!! In augustus waren jullie met maar liefst 579 om de online-enquête in te vullen....