De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
  • Start
  • Nieuws
  • Leerlingen van Alken treden toe tot de klimaatbende
kinderen van diverse origine in de natuur

Leerlingen van Alken treden toe tot de klimaatbende

dinsdag, 16 oktober 2018

Alle klassen van het vierde of vijfde leerjaar van Alken kregen een mysterieuze gecodeerde uitnodiging in hun klas. Na het vertalen van de brief bleek dat zij op donderdag 27 september werden verwacht op de startdag van de klimaatbende van Alken.

Zonder goed te weten wat van hen verwacht werd, trokken de leerlingen op een klimaatvriendelijke manier naar de startdag. Daar werden zij warm onthaald en uitgedaagd om de strijd aan te gaan met de klimaatverandering. Tijdens workshops en een zoektocht in het recreatiedomein De Alk lieten zij zien dat zij de strijd waardig zijn. Het strijdlied “Do it now” maakte alvast duidelijk dat zij voldoende strijdvaardig zijn.

De startdag is nog maar het begin van het avontuur. Als strijdvaardige klimaatbendes doorlopen de klassen vijf ludieke opdrachten. Zij zullen onder meer een energie-audit doen met de MOS(Milieuzorg op School)-energiekoffer om daarna aanbevelingen te doen naar de hele school. Met als doel om de CO2–uitstoot van de school met 5 % te besparen.

Foto: © Robin Reynders

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Leerlingen van Alken treden toe tot de klimaatbende