De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Novemberzittingen provincieraad 2017 - Een Sterk Sociaal Duurzaam Limburg - Igor Philtjens

Belevingseconomie verder ontwikkelen volgens gedeputeerde Philtjens

woensdag, 08 november 2017

Gedeputeerde Igor Philtjens beet de spits af op 8 november 2017 en lichtte zijn beleid toe tijdens de Novemberzittingen.

Cultuur bepaalt in grote mate de unieke identiteit van Limburg. Ook nu het cultuurbeleid een Vlaamse bevoegdheid wordt, blijven we ernaar streven dat de grote cultuurinstellingen sterk blijven en de kleinere spelers de weg naar ondersteuning vinden. Cultuur is niet langer onze bevoegdheid, maar wel onze bezorgdheid.

We ondersteunen cultuur in Limburg bovendien door het te verbinden met toerisme: onze economie van de vrije tijd. Op toeristisch vlak blijven we innoveren, investeren en evolueren om Limburg als een sterk toeristisch product in de markt te zetten. We ondersteunen de toeristische ondernemer, lanceren nieuwe fietsprojecten en geven erfgoed een hedendaagse relevantie.

Toerisme is in essentie een sector die verbindingen legt tussen prominente schakels van de Limburgse economie en omgeving. Deze verbindingsstrategie kan slechts slagen indien die schakels elkaar versterken en voor een unieke combinatie zorgen. Daarom hebben we het V³-principe gelanceerd: Versterken, Verbinden en dan Vermarkten.

We gaan doelbewust voor een verbindingsstrategie die Limburg uniek maakt. Want erfgoed, cultuur, natuur en toerisme zijn de bouwstenen voor de verdere ontwikkeling van de Limburgse belevingseconomie.

Je kunt zijn beleidstoelichting raadplegen of downloaden via www.limburg.be/beleid2018philtjens.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.