De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Igor Philtjens, Tim Van Steenbergen en Liesbeth Kees

BKRK Textiel belicht vakmanschap textiel

maandag, 07 mei 2018

In het Openluchtmuseum van Bokrijk is afgelopen weekend de gloednieuwe expo BKRK Textiel geopend. Modeontwerper Tim Van Steenbergen vertaalt hierin zijn visie op de historische textielcollectie van Bokrijk, nadat hij eerder een collectie voor de medewerkers van Bokrijk heeft uitgetekend.
"Het rijkelijke verleden en het heden van dit aloude vakmanschap wordt zo samengebracht in één verhaal, met het eigen personeel in een glansrol,” zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk.

De expo speelt zich af op en rond het erf van Hooghuis Tessenderlo. Modeontwerper Tim Van Steenbergen haalde inspiratie uit historische kledingstukken, foto’s en onderzoek dat historisch onderzoeksbureau Geheugen Collectief op vraag van Bokrijk heeft uitgevoerd. Het resultaat is een casual collectie voor de verschillende medewerkersgroepen die eerlijk, functioneel en blijvend is.

De medewerkerscollectie kreeg ook een afgeleide voor het grote publiek. De DO YOU REMEMBER? - capsulecollectie Bokrijk werd op hetzelfde moment gelanceerd in een temporary shop in de Hasseltse kledingwinkel La Bottega. De collectie is eveneens te koop in de museumshop en de webshop van Bokrijk.

Lees er meer over in het persbericht.
BKRK Textiel op bokrijk.be

Je kunt de expo BKRK Textiel bezoeken op en rond het erf van Hooghuis Tessenderlo (museumdeel Kempen) tijdens de openingsuren van het Openluchtmuseum, van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 18 u. Gesloten op maandag, behalve feestdagen en in juli en augustus. Het museum is geopend tot en met 21 oktober.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.