De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Opheffing captatieverbod en recreatieverbod op bevaarbare waterlopen

vrijdag, 21 september 2018

Op 14 september 2018 werd het captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen van 27 juli j.l. reeds opgeheven. Op 20 september werd, in overleg met de Vlaamse Waterweg, ook het captatieverbod en het zachte recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen van 7 augustus j.l. (Kanaal Bocholt-Herentals van km 0 tot km 27,4 aan de grens met de provincie Antwerpen en het kanaal Beverlo) en 17 augustus j.l. (kanaal Zuid-Willemsvaart) opgeheven.
Ook in de provincie Antwerpen werden deze verboden op de Kempische kanalen opgeheven.

Er is een zichtbare afname van blauwalgenbloei op deze waterlopen omwille van de gewijzigde meteorologische en hydrologische omstandigheden op deze waterlopen. Er worden de komende dagen geen - voor de tijd van het jaar - ongebruikelijke temperaturen meer verwacht.

Het is dus niet langer noodzakelijk om het geldende captatieverbod voor land- en tuinbouwtoepassingen en het zacht recreatieverbod te behouden. Aangezien er zich nog resten van algenbloei kunnen bevinden, blijft voorzichtigheid geboden.

Opgelet! Voor de captatie van water uit bevaarbare waterlopen is een meldings- en vergunningsplicht van toepassing. Hiervoor neem je contact op met de waterwegbeheerder, nl. De Vlaamse Waterweg.

Meer informatie lees je op www.crisis-limburg.be.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.