De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Rijdende mountainbiker

Officiële opening van MTB-park be-MINE en 59 kilometer nieuw bewegwijzerde routes

zaterdag, 22 april 2017

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove opende zaterdag 22 april 2017 namens gedeputeerde Jean-Paul Peuskens het MTB-park Be-Mine in Beringen. De mijnterril van Beringen is nu de enige terril in Limburg en Vlaanderen waar een bikepark is aangelegd.

Het MTB-park wordt via 59 kilometer nieuw bewegwijzerde routes door Beringen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg en Lummen geïntegreerd in het Mountainbikenetwerk West-Limburg en wordt zo ook verbonden met het MTB-netwerk Midden-Limburg in Heusden-Zolder en de reeds bestaande routes van West-Limburg in Halen en Lummen.

Met deze uitbreiding komen we aan 1.458 km routes voor mountainbikers in Limburg. 610 nieuwe palen en 1.400 bordjes wijzen je vanaf nu de weg in West-Limburg. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen zich op deze nieuwe routes uitleven.

Om dit paradijs aan MTB-netwerken in Limburg te realiseren werkte de provincie Limburg samen met de gemeentebesturen Beringen, Leopoldsburg, Heusden-Zolder en Lummen, Sport Vlaanderen, Defensie - Leopoldsburg, Agentschap voor Natuur en Bos.

Gedeputeerde Vandenhove spreekt ook waardering uit aan de vele vrijwilligers die als peters en meters maandelijks de routes controleren en eventuele gebreken rapporteren. De onderhoudsploeg van de provincie Limburg lost dagelijks problemen met de signalisatie van het mountainbikenetwerk op terwijl de gemeenten zorg dragen voor de paden en bermen.

Wil je meer weten over dit nieuwe project? Lees er alles over in het volledige persbericht.

Via www.limburg.be/mountainbikenetwerken en www.vlaamsemountainbikeroutes.be vind je als mountainbikeliefhebbers, alle informatie rond de verschillende netwerken. De GPS-tracks kun je er ook gratis downloaden.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.